Expositie Mijn straat in de wereld


Afgelopen periode hebben onze leerlingen van de 15 Allure-scholen in de gemeenten Opmeer, Koggenland en Medemblik hun eigen straat gefotografeerd. Deze foto vertelt een verhaal over de straat waar zij wonen.

Eerst hebben zij fotograaf Jeroen Swolfs ontmoet en les gekregen in het maken van een goede foto.

De jury, bestaande uit de Allure leerlingenraad en Jeroen Swolfs, heeft voor iedere school een winnende foto gekozen. Deze wordt tentoongesteld op een grote zuil die buiten bij de school komt te staan. Deze zal deel uitmaken van onze buiten expositie Mijn straat in de wereld. Hiermee vertellen de leerlingen van Allure wat ons als mensen over de hele wereld met elkaar verbindt. Want wereldburgerschap begint voor kinderen thuis, hun straat én op school. 


Deze expositie wordt geopend in de week van 7 april 2022 en kan je daarna bij al onze 15 scholen bekijken! Is het een zonnige dag en heb je zin in een leuk uitje? Pak dan de fiets of de auto en bekijk de foto’s met hun verhalen bij de scholen. Kijk op de kaart op deze website om te zien waar al onze scholen staan en maak je eigen route om de expositie te bekijken!