Mijn straat in de wereld

Deze periode brengen al onze 1800 leerlingen van groep 1 t/m 8 van al onze 15 Allure-scholen in de gemeenten Obdam, Koggenland en Medemblik hun eigen straat in beeld op een foto. Deze foto vertelt een positief verhaal over de straat waarin zij wonen, in hun dorp en/of de straat waar hun school staat.

Dit doen onze leerlingen nadat zij de professionele fotograaf Jeroen Swolfs hebben ontmoet die voor zijn fotoproject Streets of the World 7 jaar naar alle landen van de wereld heeft gereisd om het straatleven in beeld te brengen. Hiermee laat hij zien wat ons als mensen op de wereld met elkaar verbindt. Tijdens de ontmoeting met Jeroen Swolfs maken onze leerlingen kennis met het zijn project én leert Jeroen ze hoe zij een mooie verhalende foto kunnen maken met een smartphone.

De foto’s en de verhalen van de foto’s zijn er om met elkaar te delen. Daar wordt dan ook in onze klassen aandacht aan besteed en wordt erover met elkaar in gesprek gegaan. Om de verhalen van Jeroen én van onze leerlingen ook met de omgeving te delen, zal er per school de beste foto op een zuil tentoon worden gesteld op het schoolplein.

Met onze openbare buitententoonstelling Mijn straat in de wereld vertellen de leerlingen van Allure wat ons als mensen over de hele wereld met elkaar verbindt. Want wereldburgerschap begint voor kinderen thuis, hun straat én op school.

De tentoonstelling zal de periode april t/m de zomervakantie te zien zijn op al onze 15 Allure-scholen én ons bestuurskantoor in de gemeenten Obdam, Koggenland en Medemblik.

Nieuwsgierig naar onze verhalen? Wij ontmoeten jou graag op onze Allure-scholen!

Klik voor kaart onder het kopje ‘Om de hoek’ op onze website