Het schoolplein kan zoveel meer zijn dan een pauzeplaats of overblijfplek. Om ons heen zien we het steeds meer 'een groen schoolplein' ontstaan. Het zijn 'buitenlokalen' met diertjes, planten en bomen. Een plek waar kinderen op, ontdekken, verwonderen en op zoek gaan naar lieveheersbeestjes en verstoppertje spelen achter bomen en in struiken. 

Bij onze Allure-scholen zie je steeds meer groene schoolpleinen. Bijvoorbeeld bij OBS De Ieveling in Avenhorn bij het nieuw gebouwde kindcentrum De Droomgaard waar samen bewust gekozen is voor een natuurspeelplaats. Met daarbij ook een buitenlokaal met schoolbord en bank.

Ook bij OBS De Vijzel hebben ze een groot hart voor de natuur waar nog niet zo lang geleden samen met het hele dorp een natuurspeeltuin is gerealiseerd. "Het is hart, de ziel van het dorp. Samen met de kinderen, team en ouders houden wij de school aantrekkelijk." Aldus een ouder. Via deze link zie je hoe uitnodigend de natuurspeeltuin eruit ziet! https://www.facebook.com/118095205440048/posts/983414085574818/?d=n

OBS De Plaats heeft sinds kort het kleuterplein ingericht als groen schoolplein. Een leerkracht over het nieuwe plein: “Direct zie je dat dit iets met de kinderen doet. Je ziet ze niet alleen klauteren en klimmen, ze gaan veel meer in hun fantasie en rollenspel spelen op het schoolplein”. Om een indruk te krijgen, klik op de link naar het filmpje: https://fb.watch/9m9Ctm5iwE/

Dit waren drie voorbeelden van onze scholen. Ook op onze ander Allure-scholen ontdek je steeds meer 'groen' op het plein. Benieuwd? Neem dan gerust een kijkje. Je bent van harte welkom!